headerphoto

TË PËRFITOSH NGA EKSPERIMETIMI

MANNA E SË HËNËS
15 Prill, 2013

Nga Jim Mathis

Ne vitet 1970 kompania fotografike qe zoteronim unë dhe ime shoqe ka qenë e para që bleu një printues të markës Kodak Royalprint. Meqenëse kopjimi dhe restaurimi i fotografive të vjetra ishte pjesa kryesore e biznesit tonë, zbulova shpejt se si t'i jepja fotove një tis bojëkaf me anë të këtij aparati.

PËRFITIMET NGA LUMTURIA E PUNONJËSVE

MANNA E SË HËNËS
8 Prill, 2013

Nga Rick Boxx

Një organizatë që quhet "Të përhapim lumturinë në punë" shpalos disa pikëpamje të rëndësishme mbi punëtorët e "lumtur". Sipas një studimi të bërë nga kjo organizatë, del se punonjësit e kënaqur nga kushtet e punës kanë një produktivitet 31 përqind më të madh, realizojnë 37 përqind shitje më shumë dhe janë 3 herë më tepër krijues se kolegët e tyre.

MBI BUDALLENJTË DHE BUDALLALLËQET

MANNA E SË HËNËS
1 Prill, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Kur ka qenë hera e fundit që bëre një budallallëk në punë? Të gjithë kemi bërë një a më shumë të tillë. Por, po e formuloj pyetjen ndryshe: a të ka qëlluar të punosh me dikë të cilin e ke mbajtur për budalla?