headerphoto

TENSIONI MIDIS VEPRIMIT DHE PRITJES

MANNA E SË HËNËS
25 Mars, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Nuk më ka rastisur të takoj ndonjëherë ndonjë fallxhor, por duket se duhet të jetë punë e rehatshme. Rri ulur gjithë ditën, herë pas here shpreh ndonjë mendim të mençur dhe të tjerët të respektojnë për këtë.

PËR NJË INVESTIM TË MBARË TË JETËS

MANNA E SË HËNËS
18 Mars, 2013

Nga Lane Kramer

Në Manna-n e kaluar trajtuam konceptin e suksesit në jetë sipas këndvështrimit të një investitori. Një nga qëllimet e përbashkëta të investitorëve është që të kenë fitime sa më të mëdha nga investimet e tyre. Por si mund të arrihet kjo në "investimin e jetës" duke përdorur talentet, dhuntitë, përvojën dhe gjithë dhuratat e tjera që na janë dhënë (nga Perëndia)?

SI PO E INVESTON JETËN TËNDE?

MANNA E SË HËNËS
11 Mars, 2013

Nga Lane Kramer

Gjatë 20 vjetëve të fundit kam qenë në kontakt me shumë drejtues të suksesshëm në fushën e biznesit. Dis prej tyre krijuan kompani të mëdha duke u nisur nga një kapital fillestar relativisht i vogël dhe pastaj i shitën ato përkundrejt miliona dollarëve. Të tjerë patën aftësinë që të hapnin qindra vende pune. Megjithatë, nuk jam i bindur se vetëm këta tregues përfaqësojnë denjësisht atë që mund ta quajmë suksesin e tyre në jetë.