headerphoto

PASIONI NË PUNË DHE NË JETË: TË DUASH ATË QË BËN

MANNA E SË HËNËS
28 Janar, 2013

Nga Jim Mathis

Dikur kam parë një poster me titull “Holstee Manifesto,” një sfidë kjo interesante e liderave të kompanisë Holstee, për të promovuar biznesin e individëve që jetojne në zonat me varfëri ekstreme nëpërmjet dizenjimit dhe prodhimit të mallrave të posaçme.

ZGJIDHJA E PROBLEMIT PA PËRPLASJE EKSTREME

MANNA E SË HËNËS
21 Janar, 2013

Nga Robert J. Tamasy

"Manna” e javës që shkoi trajtonte pasojat e egos së tepruar që na shtyn të kërkojmë gjëra pa fund. Kohët e fundit iu drejtova natyrës për ilustrimin e kësaj, nëpërmjet një shembulli që tregon virtytet e sjelljeve të ndryshme.

MOS TË KA KAPUR ‘VIRUSI VERDI’?

MANNA E SW HWNWS
14 Janar, 2013

Nga Robert D. Foster

Në jetën e kompozitorit italian Xhuzepe Verdi, është një episod kur, një mbrëmje, ai dha një koncert recital pianistik në teatrin La Skala të Milanos. Mbas përfundimit, publiku kërkoi edhe një pjesë shtesë, jashtë programit. Verdi, i etur për të korrur duartrokitje, zgjodhi një pjesë dinamike dhe të fuqishme për të cilën ai e dinte që më parë se do ta ngrinte peshë publikun, ashtu siç dinte edhe faktin se, në thelb, kjo lloj muzike nuk ishte e ndonjë niveli të lartë nga pikëpamja artistike.