headerphoto

NJË SHEMBULL I PA HARRUESHËM

MANNA E SË HËNËS
17 Qershor, 2013

Nga Ken Korkow

Megjithëse që para dy vjetësh, e kujtoj atë ditë si tani. I ndodhesha pranë mikut tim, Dean Parrack, në ditët e tij të fundit të jetës mbi këtë tokë sepse njeriu nuk duhet lënë të vdesë i vetmuar.

FUQIA KONSTRUKTIVE E KËMBËNGULJES

MANNA E SË HËNËS
10 Qershor, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Cili do të ishte, sipas teje, faktori kryesor për të qenë i suksesshëm në punë? Talenti? Arësimi? Praktika? Fati i mbarë?

VIRTYTI I HARRUAR I PUNËS ME PËRKUSHTIM

MANNA E SW HËNËS,
3 Qershor, 2013

Nga Rick Boxx

Një sondazh i kryer nga revista Parade që del çdo javë në të gjithë SHBA, zbulon se 51 përqind e 26,000 vetëve të intervistuar, besojnë se mënyra për të pasur sukses në një kompani si punonjës është të njohësh dhe zbatosh me përpikëri politikat e brendëshme të saj. Vetëm 27 përqind e të pyeturve thanë se besonin te suksesi që vjen drejpërdrejtë nga puna e përkushtuar.

TË GODASËSH 'TOPIN E LAKUAR'

MANNA E SË HËNËS
27 Maj, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Para vitit 1950 bejsbolli ishte eksluzivisht një sport amerikan. Shpesh për të thuhej se ishte "argëtim kombëtar". Pas Luftës së Dytë Botërore bejsbolli u bë artikull eksporti. Ushtarët amerikanë të dislokuar në Japoni e Kore e futën bejsbollin edhe në këto vende. Dalëngadalë ai u përhap në Amerikën Latine dhe në një pjesë të Europës. Sot është një lojë që luhet në shumë vende të botës.

TË KALOSH KOHËN DUKE QENË VIZIONAR

MANNA E SË HËNËS
20 Maj, 2013

Nga Jim Mathis

Një nga të vërtetat më tmerruese të jetës është fakti se sa shpejt kalon koha. Fëmijët rriten dhe prindërit plaken "në sekondë". Ndjehesh i shokuar kur papritur kujtohesh se vajza e vogël e mikut tënd paska 12 vjet që është martuar dhe se makina jote "e re" i ka mbushur të 8 vjetët. Ti e fillon punën në një kompani si djalë ose vajze e re dhe, para se ta kuptosh edhe vetë, del se na paskeshin kaluar 15 vjet dhe tashmë quhesh veteran i kompanisë.

KURAJO NË VENDIN E PUNËS

MANNA E SË HËNËS
13 Maj, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Për shumË njerËz pasja e një vendi të sigurtë pune dhe e njË të ardhure të mjaftueshme është shqetësim kryesor. Në ekonominë e sotme botërore, që është krejt paqartësi e luhatje, të kesh një punë të sigurtë është bekim. Prandaj shmangu nga cdo gjë dhe nga çdo fjalë që mund të venë në rrezik vendin tënd të punës. Nuk ke pse i bie murit me kokë.

TË RUASH BESIMIN NË KOHË FATKEQËSIE

MANNA E SË HËNËS
6 Maj, 2013

Nga Rick Boxx

Te praktikosh besimin tënd në botën e sotme, të kapur nga biznesi, ku besohet vetëm te ajo që shikohet, është shumë e vështirë. Besimi është edhe më i vështirë për t'u "besuar" në kohë fatkeqësish ekonomike. Këtë të vërtetë ma kujtoi një rast mashtrimi me çështje pronash që ndodhi kohët e fundit.

TË PËRFITOSH NGA EKSPERIMETIMI

MANNA E SË HËNËS
15 Prill, 2013

Nga Jim Mathis

Ne vitet 1970 kompania fotografike qe zoteronim unë dhe ime shoqe ka qenë e para që bleu një printues të markës Kodak Royalprint. Meqenëse kopjimi dhe restaurimi i fotografive të vjetra ishte pjesa kryesore e biznesit tonë, zbulova shpejt se si t'i jepja fotove një tis bojëkaf me anë të këtij aparati.

PËRFITIMET NGA LUMTURIA E PUNONJËSVE

MANNA E SË HËNËS
8 Prill, 2013

Nga Rick Boxx

Një organizatë që quhet "Të përhapim lumturinë në punë" shpalos disa pikëpamje të rëndësishme mbi punëtorët e "lumtur". Sipas një studimi të bërë nga kjo organizatë, del se punonjësit e kënaqur nga kushtet e punës kanë një produktivitet 31 përqind më të madh, realizojnë 37 përqind shitje më shumë dhe janë 3 herë më tepër krijues se kolegët e tyre.

MBI BUDALLENJTË DHE BUDALLALLËQET

MANNA E SË HËNËS
1 Prill, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Kur ka qenë hera e fundit që bëre një budallallëk në punë? Të gjithë kemi bërë një a më shumë të tillë. Por, po e formuloj pyetjen ndryshe: a të ka qëlluar të punosh me dikë të cilin e ke mbajtur për budalla?

TENSIONI MIDIS VEPRIMIT DHE PRITJES

MANNA E SË HËNËS
25 Mars, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Nuk më ka rastisur të takoj ndonjëherë ndonjë fallxhor, por duket se duhet të jetë punë e rehatshme. Rri ulur gjithë ditën, herë pas here shpreh ndonjë mendim të mençur dhe të tjerët të respektojnë për këtë.

PËR NJË INVESTIM TË MBARË TË JETËS

MANNA E SË HËNËS
18 Mars, 2013

Nga Lane Kramer

Në Manna-n e kaluar trajtuam konceptin e suksesit në jetë sipas këndvështrimit të një investitori. Një nga qëllimet e përbashkëta të investitorëve është që të kenë fitime sa më të mëdha nga investimet e tyre. Por si mund të arrihet kjo në "investimin e jetës" duke përdorur talentet, dhuntitë, përvojën dhe gjithë dhuratat e tjera që na janë dhënë (nga Perëndia)?

SI PO E INVESTON JETËN TËNDE?

MANNA E SË HËNËS
11 Mars, 2013

Nga Lane Kramer

Gjatë 20 vjetëve të fundit kam qenë në kontakt me shumë drejtues të suksesshëm në fushën e biznesit. Dis prej tyre krijuan kompani të mëdha duke u nisur nga një kapital fillestar relativisht i vogël dhe pastaj i shitën ato përkundrejt miliona dollarëve. Të tjerë patën aftësinë që të hapnin qindra vende pune. Megjithatë, nuk jam i bindur se vetëm këta tregues përfaqësojnë denjësisht atë që mund ta quajmë suksesin e tyre në jetë.

SI E MENAXHON SHQETËSIMIN?

MANNA E SË HËNËS
25 Shkurt, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Një nga çuditë më të mëdha në punë është mundësia që na jepet për të parë talente dhe aftësi të ndryshme në veprim. Disa janë lidera të lindur, disa të tjerë e kanë më të lehtë që të ndjekin dhe të mbështesin ata që udhëheqin. Disa janë të prirë për administrim, ku kryejnë dhe delegojnë detyra, ndërsa disa të tjerë janë të përshtatshëm për të kryer me përpikmëri punë individuale. Disa janë aq të prerë për marketing dhe shitje, sa janë në gjëndje që t'u shesin akull arinjve polarë të Kanadasë së Veriut. Disa dinë të flasin bukur, kurse disa të tjerë janë të aftë të komunikojnë mirë vetëm me shkrim...

GARA QUHET E FITUAR VETËM NË FINISH

MANNA E SË HËNËS
18 Shkurt, 2013

Nga Jim Mathis

Ca vjet më parë deshëm të ndërronim tapetet e shtëpisë. Pajtuam një kompani që na e rekomanduan dhe i paguam nje cmim te majmë për punën që do bëhej. Kur tapetet u shtruan e u mbërthyen, ime shoqe u bë keq sepse dhomat ngjanin shumë shëmtuar.

TË MËSOSH NGA GABIMET E TË TJERËVE

MANNA E SË HËNËS
11 Shkurt, 2013

Nga Robert J. Tamasy

“Pse mendon se ke nevojë për mentorim?” Këtë pyetje i bëra djaloshit që qëndronte ulur përballë meje në tryezën e një restoranti. Një mik i përbashkët i kishte rekomanduar Todit që të takohej me mua për të gjetur një mentor si për jetën e vet shpirtërore ashtu edhe për atë profesionale.

5 P-të QË DUHEN PATUR PARASYSH KUR MERR VENDIME NË FUSHËN ETIKO-MORALE

MANNA E SË HËNËS
4
Shkurt, 2013

Nga Rick Boxx

Jo shumë kohë më parë dëgjova shkrimtarin dhe oratorin Lee Strobel, i cili na dha një mesazh të shkëlqyer mbi ato që ai i quante "5 P-të që duhen respektuar për të marrë vendime të rëndësishme etiko-morale". Mendova se ia vlente që idetë e tij t'i paraqisja në këtë Manna.

PASIONI NË PUNË DHE NË JETË: TË DUASH ATË QË BËN

MANNA E SË HËNËS
28 Janar, 2013

Nga Jim Mathis

Dikur kam parë një poster me titull “Holstee Manifesto,” një sfidë kjo interesante e liderave të kompanisë Holstee, për të promovuar biznesin e individëve që jetojne në zonat me varfëri ekstreme nëpërmjet dizenjimit dhe prodhimit të mallrave të posaçme.

ZGJIDHJA E PROBLEMIT PA PËRPLASJE EKSTREME

MANNA E SË HËNËS
21 Janar, 2013

Nga Robert J. Tamasy

"Manna” e javës që shkoi trajtonte pasojat e egos së tepruar që na shtyn të kërkojmë gjëra pa fund. Kohët e fundit iu drejtova natyrës për ilustrimin e kësaj, nëpërmjet një shembulli që tregon virtytet e sjelljeve të ndryshme.

MOS TË KA KAPUR ‘VIRUSI VERDI’?

MANNA E SW HWNWS
14 Janar, 2013

Nga Robert D. Foster

Në jetën e kompozitorit italian Xhuzepe Verdi, është një episod kur, një mbrëmje, ai dha një koncert recital pianistik në teatrin La Skala të Milanos. Mbas përfundimit, publiku kërkoi edhe një pjesë shtesë, jashtë programit. Verdi, i etur për të korrur duartrokitje, zgjodhi një pjesë dinamike dhe të fuqishme për të cilën ai e dinte që më parë se do ta ngrinte peshë publikun, ashtu siç dinte edhe faktin se, në thelb, kjo lloj muzike nuk ishte e ndonjë niveli të lartë nga pikëpamja artistike.