headerphoto

NJË PËRCAKTIM I RI I VETES PËR NJË VIT TË RI - BËHU MË I VËRTETË

MANNA E SË HËNËS
31 Dhjetor, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Përparimet në fushat e komunikimit kanë qenë të mrekullueshme. Sot mund te kontaktojmë miqtë e shokët nëpërmjet mediave sociale. Mund të komunikojmë me shpejtësi maksimale nëpërmjet e-mail-eve dhe formave te tjera elektronike të dërgimit të teksteve. Në saje të e-mailit p.sh., Manna e së Hënës u shkon njerëzve në më se 20 gjuhë të botës.

TË NDRYSHOJMË FOKUSIN MBI KRISHTLINDJEN

MANNA E SË HËNËS
24 Dhjetor, 2012

Nga Jim Mathis

Duke qenë besimtar i Jezu Krishtit e festoj ditëlindjen e Tij më datën 25 Dhjetor ashtu sikundër bëjnë miliarda të krishterë në të gjithë botën. Askush nuk e di saktësisht se kur lindi Jezusi, por 25 Dhjetori ËSHTË SHËNUAR si dita më e përshtatëshme për të festuar ditëlindjen e Tij.

SI E MENAXHON ZEMËRIMIN TËND?

MANNA E SË HËNËS
17 Dhjetor, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Nga të gjithë emocionet që shfaqim ose ndeshim në një ditë të zakonshme pune, më i përhapuri nga të tërë është zemërimi. Ka shumë shkaqe për të, por meqenëse nuk jam psikolog, nuk mund t'i trajtoj të gjitha me kompetencën e duhur. Besoj se jeni në një mendje me mua se nëpër punëra sot vijnë vërdallë plot njerëz të nevrikosur. Ndoshta edhe ti mund të jesh njëri prej tyre.

TË GJESH NDIHMË NË KOHË TË VËSHTIRA

MANNA E SË HËNËS
10 Dhjetor, 2012

Nga: Robert D. Foster

Në kauboj i moshuar kishte kaluar vite të tëra duke punuar në fermën e tij, në një zonë ku stuhitë e ftohta, me shira të akullt dhe dëborë të trashë, bënin vazhdimisht kërdinë mbi lopët. Temperatura binte shpesh nën zero dhe atëhere ndodhte që lopët e zakonshme, qe endeshin të vetmuara, ngordhnin në masë pranë gardhit që i rrethonte.

I ASHPËR E GRINDAVEC…APO I RESPEKTUESHËM?

MANNA E SË HËNËS
3 Dhjetor, 2012

Nga Rick Boxx

Në kohën e sotme duket se ka plasur një epidemi ashpërsie dhe mungese edukate në punë. E megjithatë, shfaqje të kësaj natyre nuk dënohen nga opinioni zyrtar, madje, shpesh herë ato shpërblehen më së miri!