headerphoto

KUR PËRFITIMI NUK IA VLEN SAKRFICËN!

MANNA E SË HËNËS
29 Tetor, 2012

Nga Lane Kramer (Lejn Kramer)

Duke kujtuar kryetitujt e gazetave gjatë dy viteve të fundit, vihet re se ka një karakteristikë që përsëritet te liderat kryesorë të bizneseve dhe te kampionët e sportit: rënie drastike të disave prej tyre nga pozitat sociale dhe ato morale që gëzonin më parë, shoqëruar kjo me demaskim publik dhe humbje të pasurive.

NGA SE PO LARGOHESH ME KAQ NXITIM – DHE PËR KU PO E MBAN VRAPIN?

MANNA E SË HËNËS
22 Tetor, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Në botën e sotme të rrëmujëshme të biznesit duket sikur gjithkush është duke vrapuar me dëshpërim për të mbërritur në destinacion sa më shpejt që të jetë e mundur. Pse po vrpaon? Dhe një pyetje tjetër më e fortë akoma mund të jetë kjo: Për ku po vrapon – dhe nga se po ikën me kaq vrap?

A DO TË DESHE TË MOS MENDOJE FARE?

MANNA E SË HËNËS
15 Tetor, 2012

Nga Ken Korkow

Ime shoqe, Liz, thotë që unë nuk di ta stakoj mendjen. Unë i them se mendjen e kam aq delikate sa, po ta stakoj, vështirë se vihet prapë në punë, prandaj e mbaj gjithmonë aktive.

KUR PËRFUNDIMI I MIRË DO TË THOTË MOSPËRFUNDIM

MANNA E SË HËNËS
8 Tetor, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Gjate Lojrave Olimpike te vjeshtës pamë të përsëritej shpesh nje fenomen: një fillim i mirë nuk garatonte domosdo edhe nje finish të mirë. Vrapuesit që fillimisht ndodheshin në krye të garës, përfundonin më pas nga fundi i saj. Notarë me start të shkëlqyer kaloheshin nga konkurruesit e tyre nga mesi i i pishinës. Gjimnastë që tregoheshin perfekt në pjesën e parë të ushtrimeve, rrëshqisnin nga veglat në pjesën e dytë etj.

LIDERAT EFEKTIVË TRANSMETOJNË VIZIONE TE MËDHA

ANNA E SW HWNWS
1 Tetor, 2012

Nga: Rick Boxx

Kur ime bijë, Megan, tha se donte të bëhej terapiste, unë nuk e dija se cfarë lloj pune ishte kjo dhe se cfarë bënte konkretisht terapisti. Kjo deri ditën që ne morëm pjesë në një sesion të dyerve të hapura të Qendrës Mjekësore të Universitetit Kansasit mbi fakultetin e terapisë…