headerphoto

CILI ËSHTË QËLLIMI YT NË JETË?

MANNA E SË HËNËS
27 Gusht, 2012

Nga Fritz Klumpp

“Dukesh shumë në formë,” më tha trajneri i vrapimit i shkollës së mesme. ”Vetëm se nuk duhet të vraposh kaq gjatë në të njejtin vend!” Ishte kjo mënyra e tij sarkastike për të më thënë se, ashtu si dikush që tundet pa pushim në karriken lëkundëse, stili im i vrapimit demostronte volum pune, por jo ndonjë progres cilësor. Edhe stili ynë i jeteses shumë herë përkon me këtë krahasim. Mund të jemi shumë të zënë me punë, por cili është rezultati? Në qoftë se rezultati është i papërfillshëm, atëhere pse vazhdojmë me të njejtin stil?

TË PRANOSH PASOJAT E VENDIMEVE TË GABUARA

MANNA E SË HËNËS
20 Gusht, 2012

Nga Ken Korkow

Kush është fajtor kur punët na shkojnë keq? Përvoja më ka treguar se jam unë autori i pështjellimeve të mia në jetë. Dhe kjo është e vërtetë edhe për ty. Të gjithë njerëzit janë përgjithësisht vetë fajtorë për një pjesë të mirë të problemeve që iu krijohen.

SI MUND TË BËNI QË T’JU DËGJOJNË?

MANNA E SË HËNËS
13 Gusht, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Jetojmë në një botë të zhurmshme. Konkurenca për të tërhequr vëmëndjen është e pafund dhe e pandërprerë: radio, TV, iPod-e, biseda televizive ku njerëzit i bërtasin njeri tjetrit. Por edhe komunikimi i qetë na e prish aftësinë përqëndruese: e-mail, Internet, SMS. Është e pamundur të mbarosh një punë me kaq shumë ndërhyrje nga jashtë.

TË PËRGATITESH PËR T’U NGJITUR NË MAJË

MANNA E SË HËNËS
6 Gusht, 2012


Nga Rick Boxx

Alison Levine bëri një ngjitje spektakolare në majë të Everestit duke shënuar një arritje të paimagjinueshme për ne. Përvojën e fituar ajo e ndau me një audiencë të grumbulluar nën sponsorizimin e korporatës së restoranteve Chick-Fil-A, ku, nëpërmjet një prezantimi multimedial, shpjegoi gjithë proçesin e përgatitjes fizike për këtë ngjitje historike në mal.