headerphoto

NË PLAZH . . . DUKE MËSUAR PËR TEKNIKAT E INVESTIMIT

MANNA E SË HËNËS
30 Korrik, 2012

Nga Austin Pryor

Kur mendoj për të bërë ndonjë investim, i bëj vetes këtë pyetje: “Në qoftë se do të më priste një pushim i këndshëm në plazh, a do ta shtyja marrjen e vendimit për këtë investim? I kushtoj rëndësi plazhit prandaj edhe e përcaktoj atë si prioritet. Prioritetet janë të ndryshme në kohë të ndryshme dhe jo domosdoshmërisht të lidhura me biznesin. Por nga jeta kam mësuar edhe ca gjëra të tjera që po i radhis më poshtë:

KUR NDJEHESH I VETMUAR

MANNA E SË HËNËS
23 Korrik, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Nuk e harroj kurrë udhëtimin tim të parë në Europë. Meqenëse do të merrja pjesë në Konventën Botërore të CBMC që mbahej në Rothenburg ob de Tauber, Gjermani, kisha menduar të nisesha për në Europë një javë më herët dhe të takoja xhaxhanë dhe hallën në Budapest, Hungari, ku ata kishin nisur udhëtimin e zakonshëm turistik sezonal. Unë jam me origjinë hungareze ndaj u mrekullova duke vizituar vendin ku kishin lindur prindërit e mi. Po kështu bëra një vizitë të shkurtër në qytetin gjerman të Giessen-it ku kisha lindur unë në kohën kur im atë shërbente në ushtrinë amerikane.

VLERA NJË MENTORI TË MIRË

MANNA E SË HËNËS
16 Korrik, 2012

Nga Jim Mathis

Kur isha nxënës kolegji në vitet 1960, më kishte tërhequr vëmendjen një reklamë që përsëritej shpesh në revistat mbi artin e fotografisë. Reklama bënte fjalë për një laborator ku mund të bëhej zhvillimi i filmave për diapozitiva të tipit Ektachrome me shpejtësi deri në 1600, gjë kjo e padëgjuar deri atëhere. Ky ishte një fakt me shumë rëndësi për shkak se firma Ektachrome e zhvillonte filmin me një shpejtësi të ulët, 160, dhe moda e asaj kohe po shkonte drejt fotografisë me dritë të zbehtë.

KËRKESA PËR DIVIDENTË

MANNA E SË HËNËS
9 Korrik, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Kushdo që merret me investime e ka të qartë konceptin e dividentit (pjesa e të ardhurave që vjen nga investimi). Një nga pikat e forta të shitjes së të ashtuquajturve “plane për sigurimin e jetës” ka të bëjë me sasinë e dividentëve që përcaktojnë vlerën e sigurimit. Edhe kur investojmë në fondet e përbashkëta, priremi nga dëshira për të marrë të ardhura sa më të shpejta pikërisht prej dividentëve.

TË NJOHËSH MIRË DELET E TUA

MANNA E SË HËNËS
2 Korrik, 2012

Nga Rick Boxx

Një anketim i bërë nga një rrjet profesional i drejtuesve ekzekutivë zbuloi se shumë prej tyre nuk i njohin punonjësit aq mirë sa mendojnë se i njohin. Për shembull, gati 10 përqind e drejtuesve që u anketuan u përgjigjën se drejtpeshimi punë-jetë iu intereson më shumë se çdo gjë tjetër dhe shumë pak prej tyre mendonin se e njëjta gjë vlen edhe për punonjësit e tyre.