headerphoto

‘MË E MIRA ENDE PRITET TË VIJË’

MANNA E SË HËNËS
25 Qershor 2012

Nga Fritz Klumpp

“Në rast se dua të jem në një nivel me të tjerët, duhet të dëgjoj me vëmëndje gjithçka thotë profesori në mësim.” Të tilla mendime më rrotulloheshin nëpër kokë vite më parë teksa studjoja në fakultetin e inxhinjerisë në Akademinë Detare të USA. Më kujtohen sidomos vështirësitë që ndjeja, por më kujtohet edhe kolegu im Paul, i cili nuk para e vriste mendjen shumë. Përveç të tjerash ai shkruante edhe muzikë gjatë orëve të mësimit! Më vonë e kuptova se mendja e Paulit punonte me një stil ndryshe nga mendjet tona.

SI MUND TA NJOHËSH MIRË DIKË?

MANNA E SË HËNËS
18 Qershor, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Për të pasur sukses në biznes duhet të njohësh njerëzit: “Unë i njoh klientët e mi.” “Unë i njoh punonjësit e mi, stafin tim etj”. Por a i njohim vërtet?

Në punë e sipër krijojmë lidhje të rregullta me shumë njerëz, të cilët i kemi të përfshirë në planet dhe projektet tona. Gjatë ditës shkëmbejmë mesazhe dhe email-e me individë të ndryshëm. Shpesh dimë diçka mbi ta – karierën, aftësitë, mënyrën si sillen e vishen, llojin e makinës që përdorin dhe disa nga dëshirat e tyre personale. Por a do të thotë kjo se ne i njohim mirë ata?

KUR JETA (DHE PUNA) TREGOHEN TË PADREJTA ME TY

MANNA E SË HËNËS
11 Qershor, 2012

Nga Ken Korkow

Megjithëse nuk kam dëshirë ta pohoj, shpesh nxehem me Perëndinë për një fakt të thjeshtë: Ai nuk m’i plotëson dëshirat!

Mundohem të bëj më të mirën dhe shoh se edhe të tjerë kështu veprojnë. Megjithatë, shpesh gjëndemi të gjithë sëbashku para një mali me telashe e fatkeqësira në një kohë që, ata, të cilët shohin vetëm interest e tyre, pavarësisht nëse këto interesa janë të drejta apo të shtrembëra, ia dalin mbanë më kollaj se ne. Jeta e tyre rrjedh shumë më e qetë.

GJETJA E SHKAKUT

MANNA E SË HËNËS
4 Qershor, 2012

Nga Rick Boxx

Vite më parë një miku im po më ankohej për disa punonjës me rëndësi të firmës së tij që i pati pushuar nga puna. “Ishin të gjithë idiotë”, tha ai. “Askush nuk më dha atë që prisja prej tyre.”