headerphoto

A E KE BEZDI TË PYESËSH PËR TË GJETUR RRUGËN?

MANNA E SË HËNËS
28 Maj, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Sipas teje, cila nga shpikjet ka pasur më shumë ndikim te njerëzimi? Do të ishte shumë e vështirë që të hartohej një listë e plotë, por sigurisht, midis shpikjeve më të rëndësishme kanë qenë rryma elektrike, automobili, aeroplani, fibrat sintetike, kompjuteri, interneti, telefoni celular... Mund të radhisnim edhe të tjera, por një shpikje që ia vlen të përmendet, është padyshim GPS-ja ose “Sistemi Global i Pozicionimit”.

TË MBJELLËSH FARËN E SUKSESIT

MANNA E SË HËNËS
21 Maj, 2012

(Shënim i botuesit: Nuk e njohim burimin origjinal të kësaj rrëfenjëze, por mesazhi i saj ja vlen të përvetësohet.)

Një biznesmen i suksesshëm mendoi se kishte ardhur koha që ai të zgjidhte një pasardhës për të drejtuar biznesin. Në vend që të caktonte ndonjë prej drejtorave më të vjetër ose ndonjë prej fëmijëve të tij, ai vendosi që të zhvillonte një takim me kuadrot drejtues më rinj të ndërmarrjes. Ai tha: “Ka ardhur koha që unë të zgjedh presidentin e ri të firmës dhe kam vendosur të zgjedh njerin prej jush.”

RËNDËSIA E ‘MPREHJES SË SHARRËS’

MANNA E SË HËNËS
14 Maj, 2012

Nga Robert J. Tamasy

A ke pasur ditë në të cilat, megjithëse ke punuar shumë, nuk ke arritur ndonjë rezultat me vlerë? Mendoj se të gjithë ne kemi ditë të tilla. Ndodh që, me gjithë përjekjet tona, fryti i punës nuk është i kënaqshëm.

BUJARIA DHE MOTIVET PAS SAJ

MANNA E SË HËNËS
7 Maj, 2012

Nga Rick Boxx

Libri i Seth Godin, Linchpin (Elementi thelbësor), përmban edhe një kapitull të mrekullueshëm mbi bujarinë në sfondin e historisë biblike. Ky promovues i shkëlqyer i psikologjisë së tregut jep një këndvështrim të ndryshëm mbi “dhënien”. Ai i nxit liderat që të jenë bujarë, jo me paratë e tyre, por me talentet e tyre.