headerphoto

SI TË PËRBALLESH ME NJË FATKEQËSI

MANNA E SË HËNËS
30 Prill, 2012

Nga Dr. Rick Warren

Dikur një grua fitoi një shumë të madhe në llotarine shtetërore. Sapo mësoi lajmin, ajo mori në telefon burrin me të cilin bashkëjetonte dhe i tha: Fitova llotarinë! Fillo të bësh gati plaçkat!” Ai iu përgjegj. “Fantastike! Të mbledh plaçkat e dimrit apo të beharit?” Ajo vazhdoi ftohtë: Mblidh ç’të duash, rëndësi ka që, kur të kthehem në shtëpi, të mos të të gjej aty!”

TË KRIJOSH MJEDISIN IDEAL PËR PUNONJËSIT

MANNA E SË HËNËS
23 Prill, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Në ndërmarrjet prodhuese përdoret një term që quhet “ergonomí” dhe që është “studimi i marrëdhënieve midis punonjësve dhe mjedisit të punës”, dhe, në mënyrë të veçantë, i marrëdhënieve midis punonjësve dhe veglave e maqinerive që ata përdorin. Në këtë studim shqyrtohet gjithçka, që nga zhurmat e mjedisit e deri te komoditeti i ndejtjes para kompjuterave.

VLERA E TË PASURIT INICIATIVË

MANNA E SË HËNËS
16 Prill, 2012

Nga Jim Mathis

Po të nisem nga thënia se “variacioni është kripa e jetës”, mund të them se jeta ime ka qene mjaft e “kripur”. Fundjava e kaluar ishte nje ilustrim shumë i mirë i kësaj. Të shtunën mbasdite u bëra foto punonjësve të një firme juridike. Që aty shkova te qendra kulturore për të fotografuar disa stenda ekspozitash. U ktheva në shtëpi, sistemova pajisjet dhe, menjëherë, u nisa për te bari ku luaj muzikë me grupin tim, Sky Blue.

PËRSE PUNON?

MANNA E SË HËNËS
9 Prill, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Njerëzit punojnë për një sërë arësyesh. Arësyeja më kryesore është sigurimi i jetesës – ushqimi, strehimi, pagimi i detyrimeve financiare dhe argëtimi. Për t’i rënë shkurt, mund të themi se puna është një objekt ku ne investojmë kohën tonë derisa kemi mundësi të punojmë.

TË PËRFITOSH NGA MIRËSIA E PERËNDISË

MANNA E SË HËNËS
1 Prill, 2012

Nga Rick Boxx

Biznesi i mikut tim Larry përbëhet nga një industri, e cila thuajse u shpartallua nga krizat ekonomike të viteve të fundit. Në fillim të dhjetorit 2010 humbja vjetore rezultoi në 40 mijë dollarë.