headerphoto

TË MPOSHTËSH TIRANINË E FRIKËS

MANNA E SË HËNËS
26 Mars, 2012

Nga Jim Lange

Në tryezën e rrumbullakët për lidershipin që unë drejtoj në zonën tonë, një prej pikave të diskutimit ishte frika dhe ndikimi i saj tek ne si lidera. Në boten e sotme janë të panumurt faktorët që shkaktojnë frikë: që nga pasiguria e vazhdueshme ekonomike e deri te ndryshimet e paparashikuara klimatike që sjellin fatkeqësira natyrore.

“MAJA E MALIT” DHE TREGU

MANNA E SË HËNËS
19 Mars, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Atë ka qëlluar ndonjëherë të ndjehesh si “në majë të malit”? Nuk është fjala thjesht për t’u ngjitur në mal. Fjala është për momente të veçanta, të kaluara ndoshta në mjedis natyror ose në ndonjë takim miqësor, apo në ndonjë konferencë, ku ti dëgjon fjalime te fuqishme nga njerëz që të kanë motivuar e frymëzuar për t’i bërë gjërat ndryshe, më mirë dhe me zell më të madh.

I VARFËR – ME PARA NË BANKË!

MANNA E SË HËNËS
12 Mars, 2012

 

Nga Ken Korkow

Vite me parë unë dhe familja ime ishim katandisur financiarisht aq në pikë të hallit sa nuk ishim në gjendje as të siguronim pemën e vitit të ri e jo më të blinim lodra për ta zbukuruar atë. Fëmijët ishin të dëshpëruar. Ime shoqe ishte e dëshpëruar. Unë vetë isha i dëshpëruar.

TË NDRIÇOHESH NGA IDETË E PËRPARUARA

MANNA E SË HËNËS
5 Mars, 2012

Nga Rick Boxx

Vite më parë ishin shumë në modë kutitë që duheshin shënuar me “x” përbri pyetjeve të gatshme që nxisnin për të paraqitur ide të reja, vërejtje dhe sugjerime nëpër pyetësorë të ndryshëm që iu drejtoheshin punonjësve dhe klientëve. Teknologjia e sotme e ka nxjerrë jashtë loje këtë metodë. Sipas gazetës prestigjioze The Wall Street Journal, ajo është zëvëndësuar nga sistemi online i komunikimit.