headerphoto

KUSH QUHET FITUES?

MANNA E SË HËNËS
27 Shkurt, 2012

Nga Dr. Rick Warren

Në çdo fushë të jetës, në punë, në sport ose në argëtim ne shijojmë faktin e të qenit fitues.

Të realizosh një kontratë të rëndësishme, të fitosh një ngritje të merituar në detyrë ose të të lavdërojnë për punë të mirë, përbën një moment që sjell kënaqësi dhe që na bën të ndihemi të realizuar në profesionin tonë. Edhe si spektatorë ne ndihemi fitues kur skuadra jonë e zemrës triumfon mbi rivalen e saj, kurse në çdo lojë tjetër ku ka konkurrencë, ne përpiqemi të dalim fitues.

PËRKUSHTIMI TOTAL SHPËRBLEHET

MANNA E SË HËNËS
20 Shkurt, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Në botën profesionale dhe të biznesit dëgjojmë shpesh termin “përkushtim total”, i cili ka të bëjë me procesin para se të merret ndonjë vendim i rëndësishëm. Për shembull, kur kërkohet një drejtues i ri, kompanitë i përkushtohen maksimalisht gjetjes së kandidatit më të mirë. Para se të hidhet në treg një produkt ose shërbim i ri, ka një përkushtim total për të studjuar interesat e konsumatorit, konkurrencën, marketingun. Kur është fjala për të shtuar në staf ndonjë person kyç, atëhere ka një përkushtim shumë të mdh që personi në fjalë të ketë aftësitë dhe vlerat e duhura dhe të jetë në gjëndje të bashkëveprojë me kolektivin.

S’TË MJAFTON KOHA?

MANNA E SË HËNËS
13 Shkurt, 2012

Nga Jim Lange

Koha. A të mjafton ajo? Në rast se je si gjithë të tjerët, kësaj pyetje do t’i përgjigjeshe duke thënë “Jo!” Megjithatë, e ke gabim. Koha na mjafton të gjithëve. Fakti është se secili nga ne ka një sasi të barabartë kohe çdo ditë: 24 orë. Askush nuk ka më shumë dhe askush më pak.

TË KRIJOSH MBRESA TË MIRA QË ZGJASIN MË KOHË

MANNA E SË HËNËS
6 Shkurt, 2012

Nga Rick Boxx

Vjet isha organizator i nje konference biznesmenësh ku një nga folësit ishte Peter Herschend, bashkëthemeluesi i Silver Dollar City, një qendër argëtimi në Branson, Missouri, U.S.A. Teksa po kërkonim një mikrofon për të, dikush nga salla u ngrit, shkoi drejt tij dhe i dorëzoi një dhuratë të vogël.