headerphoto

STEVE JOBS, RREGULLAT E SUKSESIT, DHE BIBLA

MANNA E SË HËNËS
30 Janar, 2012

Nga Robert J. Tamasy

Kur Steve Jobs-i vdiq më 2011, ai la një trashëgimi arritjesh që e ndryshuan jetën tonë në mënyrë dramatike. Si bashkëthemelues i Apple, Inc., ai ishte një figurë qendrore në revolucionin kompjuterik. Kompjuteri personal Apple i Macintosh-it, që u prezantua në fillim të viteve 1980, e transformoi mënyrën se si ne i konceptonim dhe përdornim kompjuterët. Po kështu Jobs-i themeloi Pixar Animation Studios, që hapi rrugë të reja për realizimin e filmave të animuar. Para vdekjes së tij, iPads, iPhones dhe iPods bënë që të hapen horizonte të reja në komunikim dhe në argëtimin virtual. Praktikisht, puna e Jobs-it pati ndikim në jetën profesionale të çdo njeriu.

“TË ECËSH MBI TEL” NË VENDIN E PUNËS

MANNA E SË HËNËS
23 Janar, 2012

Nga Dr. Rick Warren

A keni dëgjuar ndonjëherë për Jean-François Gravelet?  Ai jetoi nga viti 1824 deri në 1897, përdorte si pseudonim emrin Blondin dhe ishte i mirënjohur në botë si akrobati i famshëm nga Londra që ecte mbi litar. Blondini kaloi disa herë mbi ujërat e vrullshme të kataraktit të Niagarës pranë Nju Jorkut, duke ecur në një litar 1,100 këmbë të gjatë, në një lartësi prej 160 këmbësh. Ai kryente numra shumë të rrezikshme mbi litar, ecte me sy të mbyllur, i futur në një thes, duke shtyrë një karrocë, duke mbajtur pesha, madje duke pasur edhe një person tjetër në kurriz.

SI TA DASHUROSH PUNËN

MANNA E SË HËNËS
16 Janar, 2012

Nga: Robert J. Tamasy

Janë fatlumë ata që bëjnë punët që u pëlqejnë, por, sipas studimeve, shumica dërrmuese e njerëzve nuk i pëlqejnë aspak, madje i urrejnë punët e tyre, duke i bërë ato “hatër bela”, thjesht sa për të fituar të ardhurat e nevojshme për jetesë. A je ti një prej tyre?

PARIMI: ZOTËRIA - SHËRBËTOR

MANNA E SË HËNËS
9 Janar, 2012

Nga Randal Walti

Mund të duket e habitshme por, pavarësisht nga sa thuhet për suksesin e drejtimit “nga poshtë lart” të praktikuar nga disa kompani gjatë viteve ’80, mënyra tradicionale e menaxhimit të bizneseve mbetet po e njëjta si në SHBA ashtu edhe gjetkë.

KËSHILLË PËR ARROGANTËT

MANNA E SË HËNËS
2 Janar, 2012

Nga Rick Boxx

Një studim i cituar nga revista periodike prestigjioze e biznesit Wall Street Journal, tregon se, kur marrin vendime, njerëzit që mbajnë poste të larta i nënvleftësojnë këshillat e vartësve të tyre. Studimi tregon gjithashtu se vendimet finale të tyre shpesh janë më pak efektive se ç’mund të ishin në rast se sa do t’i kishin marrë parasysh këshillat e të tjerëve.