headerphoto

A MUND TË BËSH NJË ‘MULLIGAN’ – NJË PËRSËRITJE?

MANNA E SË HËNËS
26 Dhjetor, 2011

Nga Robert J. Tamasy

Megjithëse nuk jam lojtar golfi, më tërheq së tepërmi një aspekt i kësaj loje: ajo që quhet “mulligan”. Në ndeshjet miqësore të golfit nganjëherë lojtarët lejohen që të gjuajnë sërisht një top, gjë që ndryshe quhet “të bëjnë një mulligan”. Mulligani bëhet me lejen e lojtarit kundërshtar për të përsëritur ndonjë goditje të gabuar. Sido që të jetë, në një aspekt më të përgjithshëm, mulligani është një mundësi e dytë për të korrigjuar një gabim të caktuar.

DRITË PËR MJEDISET E PUNËS QË SHPESH JANË TË ERRËT.

MANNA E SË HËNËS
19 Dhjetor, 2011

Nga Robert J. Tamasy

Në këto ditë fundviti në qendrën tënde të punës ndoshta janë bërë disa zbukurime. Pjesë e dekorit të këtyre ditëve festive janë dritat: drita shumëngjyrëshe në pemën e Krishtlindjes; drita vezulluese që zbukurojnë shtëpitë, dyqanet e rrugët; qirinj mbi tryeza e pragje dritaresh… Për disa fundviti është një “festival dritash”…

KËSHILLË: SHMANGI ORTAKËRITË

MANNA E SË HËNËS
12 Dhjetor, 2011

Nga Ken Korkow

Kam qenë me shumë fat që krijova marrëdhënie të suksesshme ortakërie me tre miq: Shan Burke, Don Smith dhe Ron Young. Statistikat tregojnë se vetëm një në 35 marrëveshje ortakërie ka sukses; të tjerat dështojnë. Duke u bazuar në këto shifra, kuptohet se ortakëria përgjithësisht nuk duhet inkurajuar. Pyetja që del është kjo: pse dështojnë kaq shpesh ortakëritë? Përgjigja është e thjeshtë: sepse problemeve që mund të lindin nuk u jepet zgjidhje që në fillim, para se të bëhen letrat dhe të shtrëngohen duart.

TË KËQIAT DHE TË MIRAT QË VIJNË NGA PASIGURIA

MANNA E SË HËNËS
5 Dhjetor, 2011

Nga: Rick Boxx

Shumë biznesmenë besojnë se një nga arsyet që ekonomia globale vazhdon të përpëlitet dhe ka pak gjasa që ta marrë veten është pasiguria. Taksat janë një barrë për këdo. Shumë tregues ekonomikë janë në rënie, kurse panorama politike në pjesën më të madhe të botës është plot të panjohura. Si pasojë, biznesmenët ngurrojnë të ndërmarrin iniciativa të reja, të hapin vende pune ose të futen në aktivitete me risk të lartë.