headerphoto

TË NGREMË LART VLERAT E KRIJIMTARISË

MANNA E SË HËNËS
28 Nëntor, 2011

Nga Jim Mathis

Një nga dallimet më të mëdha midis qenies njerëzore dhe qenieve te tjera te gjalla është aftësia jone krijuese. Bibla thotë se Perëndia na krijoi sipas imazhit të Tij; qysh në fillim Ai na përcaktoi si veten, pra si krijues.

SI TA RUASH KARIERËN

MANNA E SË HËNËS
14 Nëntor, 2011

 

Nga Dr. Rick Warren

“Nga të gjithë që punojnë këtu, ti je personi më i siguruar.” Këto fjalë të shqiptuara nga shefi, që tregonin se vendi i saj i punës nuk rrezikohej, e qetësuan menjëherë recepsionisten e një kompanie të madhe ku po lajmëroheshin shkurtime të shumta nga puna. Në një kohë që punonjësit e tjerë ndiheshin të turbulluar, ajo gjeti qetësinë te fjala “siguri”.

PËR KË – PËR ÇFARË – JE MIRËNJOHËS?

MANNA E SË HËNËS
21 Nëntor, 2011

Nga Robert J. Tamasy

Kësaj jave miliona njerëz nëpër botë do të kremtojnë Ditën e Falënderimeve, megjithëse mirë është që të ndihesh mirënjohës (ndaj Perëndisë) në çdo ditë të vitit. Për shumë vetë kjo është ditë pushimi dhe një nga karakteristikat e saj është se njerëzit gjejnë kohën dhe motivimin për të reflektuar dhe kujtuar gjëra dhe njerëz ndaj të cilëve janë mirënjohës.

RREGULLAT DHE MARRËDHËNIET NJERËZORE NË PUNË – EKUILIBRI MIDIS TYRE

MANNA E SË HËNËS
7 Nëntor, 2011

 

Nga: Rick Boxx

Ashtu siç ndodh edhe nëpër familjet tona, shumë biznese përpiqen të gjejnë ekuilibrin e duhur midis ruajtjes së disiplinës në punë dhe krijimit të hapësirave që punonjësit të kenë liri në veprim dhe në shprehjen e personalitetit të tyre. Disa kompani janë vërtet liberale. Ato i lejojnë punonjësve të tyre që të bëjnë ashtu siç iu duket atyre më mirë. Disa të tjera janë tepër të ngurta. Ato praktikisht nuk lejojnë asnjë iniciativë individuale.