headerphoto

NGA SE KE FRIKË?

MANNA E SË HËNËS
31 Tetor, 2011

Nga Robert J. Tamasy

Në 31 tetor, ditën e festës së Halloween-it, në SHBA, miliona fëmijë dhe prindërit e tyre vishen me kostume që përfaqësojnë personazhet më të frikshëm të filmave vizatimorë, fantazmat dhe shtrigat. Në këtë ditë, qëllimi kryesor i gjithsecilit është që të paraqitet sa më tmerrues që të jetë e mundur.

JETA: TA ÇOSH DËM, TA HARXHOSH APO TA INVESTOSH?

MANNA E SË HËNËS
24 Tetor, 2011

Nga Rick Warren

Përditë marr email-e reklame të cilat më ftojnë të marr pjesë në ndonjë investim financiar me interes. Megjithëse investimi financiar është përgjithësisht gjë e mirë, kam vënë re se shumë njerëz që janë të shkathët në këtë punë, asnjëherë nuk kanë menduar se si do ta investojnë jetën e tyre.

RËNDËSI KA SE SI E BËJMË ATË QË BËJMË

MANNA E SË HËNËS
17 Tetor, 2011

Nga Jim Lange

A të ka rastisur të bësh ndonjë punë që ka qenë nën nivelin e aftësive të tua; punë të cilën e ke urryer? Të gjithëve na ka rastisur. Si duhet vepruar?

Po të jesh tipi im, ndoshta do të kesh punuar mekanikisht, duke mos dhënë as minimumin e mundshëm të energjive. Është e lehtë të mendosh: “Unë nuk e meritoj që të bëj këtë lloj pune!” ose “E urrej këtë punë!” Justifikimi për të dhënë edhe më pak se minimumi i mundshëm bëhet më i ligjshëm sidomos kur nuk gjen trajtim të mirë nga përgjegjsat. Megjithatë, po re në kurthin e këtij justifikimi, nuk ke bërë gjë tjetër veçse ke dëmtuar vetveten.

BESIMI I SINQERTË DHE I VËRTETË NË MJEDISIN E PUNËS

MANNA E SË HËNËS
10 Tetor, 2011


Nga Rick Boxx

Kur shpreh besimin tënd shpirtëror në mjedisin e punës, ndeshesh me dy lloj reagimesh. Disa mendojnë se kjo gjë nuk duhet bërë, a thua se ekziston diku ndonjë ligj i shkruar që “ndan punën nga kisha”. Disa të tjerë mbrojnë idenë se, të shprehësh me fjalë besimin, është një e drejtë e çdo individi, pavarësisht nga mjedisi ku ndodhet. Cilët duhen dëgjuar?

LIDERAT MË TË MIRË KANË ZEMËR BARIU

MANNA E SË HËNËS
3 Tetor, 2011

Nga Robert J. Tamasy

Çfarë dini mbi delet? Përgjithësisht shumë pak, me përjashtim të informacionit se prej deles marrim leshin e qumështin dhe se të vegjlit e saj quhen qengja. Sigurisht, në Zelandën e Re, ku numri i deleve është më i madh se i njerëzve, dinë më tepër. Vite më parë, ndërsa punoja me mikun tim Ken Johnson për të shkruar një libër, mësova shumë gjëra në lidhje me këto kafshë konfuze.