headerphoto

SUKSESI SIGUROHET DUKE PËRBALLUAR PRESIONET E PËRDITËSHME

MANNA E SË HËNËS
26 Shtator, 2011

Nga Robert D. Foster

Si ia del shqetësimeve të jetës së përditshme, atyre kërkesave dhe vështirësive që dalin gjatë një dite të zakonshme pune? Ekziston një thënie:”Jeta nuk do të ishte e keqe po të mos ishin njerëzit në mes.” Thënë ndryshe: “Puna nuk do të ishte e keqe, sikur të mos kishte telashe.”

NUK EGZISTOJNË PYETJE IDIOTE!

MANNA E SË HËNËS
19 Shtator, 2011


Nga Dr. Rick Warren

Të mësohesh të bësh pyetje - dhe të dish të bësh pyetjet e duhura - janë dy nga aftësitë më të rëndësishme që duhet të zhvillojë njeriu, në mënyrë që të bëhet i suksesshëm në jetë, në punë e kudo:

· Po nuk bëre pyetje, ti nuk bën dot dallime.

· Po nuk bëre dot dallime, ti nuk mund të marrësh vendime.

· Po nuk more vendime, ti nuk mund të hidhesh në veprime.

· Po nuk veprove, atëherë dështove!

 

NJË STRATEGJI E SIGURTË PËR RRITJEN E BIZNESIT

MANNA E SË HËNËS
12 Shtator, 2011

 

Nga Rick Boxx

Një mikesha ime, tepër e shqetësuar nga pasojat e krizës ekonomike mbi biznesin e saj, më bëri një pyetje të vështirë: “A mund të lutem për mbarëvajtjen e biznesit?” Përgjigja ime ishte e shkurtër: “Varet.”

Ajo tha se ishte mirënjohëse për çka i kishte dhënë Perëndia deri atëherë, por shtoi se kishte dëshirë të madhe që biznesi t’i rritej më shumë. Në bisedë e sipër i thashë se, sipas mendimit tim, përgjigja ndaj pyetjes në lidhje me lutjen për biznes varet nga motivet që të nxisin për tu lutur.

“PUNA” KËRKON MË SHUMË PROMOVIM

MANNA E SË HËNËS
5 Shtator, 2011

 

Nga Robert J. Tamasy

Ky edicion i Manna-s është llogaritur që të mbërrijë në postën tuaj elektronike, kudo ku ndodheni nëpër botë, në ditën që në SHBA kremtohet si “Dita e Punës. Kjo ditë kremtohet njëkohësisht edhe në disa vende të tjera si në Australi, Kanada, Xhamajkë, Zelandën e Re, Trinidad & Tobago dhe Siri. Festa u krijua për të promovuar rëndësinë e punës dhe përpjekjeve për zhvillimin e këtyre vendeve. (Nga kjo pikëpamje tingëllon pak ironik fakti që në Ditën e Punës njerëzit bëjnë pushim!)