headerphoto

TË RUASH KAPITALIN MË TË ÇMUAR

MANNA E SË HËNËS
29 Gusht, 2011

 

Nga Jim Lange

Bashkë me familjen po shkonim me makinë në Florida për pushime. Rrugës, ime shoqe vuri re një tabelë të ngjitur në pjesën e pasme të një kamioni të gjatë, në të cilën shkruhej: “Vlera më e madhe e kompanisë sonë është ulur 30 metra më përpara” (ishte fjala për shoferin e kamionit). U mrekullova nga ky mesazh. Në këto kohra, kur dominon etja për fitime, paska ende kompani që vlerësojnë vërtet punonjësit e tyre!

A JE GATI PËR TU SHNDËRRUAR NË NJË TI TJETËR?

MANNA E SË HËNËS
22 Gusht, 2011


Nga Robert J. Tamasy

A të pëlqen variacioni në jetë? Ai është i shumëllojshëm. Mund të ketë të bëjë me ndryshimin e mobilimit të shtëpisë, me ndryshimin e llojit të biznesit dhe të formave të organizimit brenda tij, ose thjesht, me dëshirën e dikujt që kohë pas kohe të ndryshojë punën, kompaninë, madje edhe llojin e karrierës.

MBAJ NËN KONTROLL GJËRAT QË VAREN PREJ TEJE! MOS E VRIT MENDJEN PËR ATO QË NUK VAREN NGA TY!

MANNA E SË HËNËS 15 Gusht, 2011
SHALOM MEDIA, TIRANË

 

Nga Robert D. Foster

Autori i thënieve të mëposhtme është i panjohur, megjithatë ato janë të vlefshme për çdo kohë. Lexoje me vëmendje secilën prej tyre dhe pastaj përtype e ripërtype duke u përpjekur ta adoptosh për situata të ndryshme në jetën tënde personale e profesionale:

VIZIONI DUHET TË KOMUNIKOHET

MANNA E SË HËNËS
8 Gusht, 2011

Nga Rick Boxx

Dikur, një mikun tim, Stivin, e pyetën: “Në rast se do ta filloje edhe një herë biznesin tënd, çfarë do të bëje ndryshe?” Stivi u përgjigj aty për aty: “Gjëja e parë që do të bëja do të ishte të përcaktoja urgjentisht vizionin, misionin dhe vlerat e kompanisë, dhe këto do t’ua përsërisja vazhdimisht punonjësve”.

NXITËSIT E TUNDIMIT

MANNA E SË HËNËS
1 Gusht, 2011

Nga Robert J. Tamasy

Ku janë tundimet e tua më të fuqishme? A nuk janë në ato zona të ndërgjegjes ku ti je më i predispozuar që të hysh në kompromis me vlerat e tua morale dhe profesionale? Për disa zemërimi është tundimi kryesor. Tendencat për tu inatosur shpejt çojnë në provokacione të fuqishme. Për disa të tjerë, kryesor është tundimi për të shtrembëruar të vërtetën ose, më thjesht, për të gënjyer, sidomos kur është fjala për të nxjerrë ndonjë përfitim në biznes. Gjithashtu, ka njerëz që i mundon zilia. Ata nuk ndjehen asnjëherë të kënaqur me atë çka kanë ose çka kanë arritur. Duan gjithnjë e më shumë. Oreksi i tyre nuk shuhet kurrë.