headerphoto

HALLKA DELIKATE NE ZINXHIRIN E INTEGRITETIT MORAL TE NJE KOMPANIE

MANNA E SE HENES
25 Prill, 2011
Shalom Media

Nga Rick Boxx

Shumë kompani e radhisin “Integritetin” ne listën e vlerave morale bazë që shërbejnë për drejtimin e punëve të përditshme. Mirëpo, përpjekjet e tyre të admirueshme për të krijuar një kulturë të mirëfillte organizative,  mund të dëmtohen rende edhe nga një punonjës i vetëm që shkon ne drejtim të gabuar.

ISHTE VDEKJA E NJË VIZIONI - APO ÇFARË?

MANNA E SË HËNËS
18 Prill, 2011
Shalom Media

Nga Robert J. Tamasy

Imagjinoje veten antar të udhëheqjes më të lartë administrative të një firme që qëndron në pararojë të zhvillimit të teknologjive të reja, të cilat kanë ndikim në transformimin e jetës së miliona njerëzve.Presidenti i saj është një njeri magnetik, energjia e të cilit i frymëzon të gjithë ata që e pasojnë drejt një të ardhmeje të begatshme.

FORCA – DHE RREZIKU – I FJALËS SË FOLUR

MANNA E SË HËNËS
11 Prill, 2011
Shalom Media

Nga: Robert D. Foster

Josiah Wedgwood (Joziah Uexhuud), prodhuesi anglez i poçerive të famshme  Wedgwood, po i tregonte punishten një fisniku. Ata i shoqëronte një nga punëtorët, një djalë në moshë fare të re. Fisniku nuk merrte vesh nga ajo punë dhe fliste me  zotin Wedgwood duke përdorur një gjuhë vulgare.  Fillimisht djaloshi u trondit nga gjuha që përdorte fisniku. Pastaj qëndrimi i tij ndryshoi katërcipërisht. Ai filloi të argëtohej  nga shakatë e tij pa kripë dhe madje po qeshte me të madhe.   

QASJA ËSHTË GJITHÇKA

MANNA E SË HËNËS
4 Prill, 2011
Shalom Media

Nga Robert J. Tamasy

“Ke qasjen e duhur për ta përballuar këtë.”  “Duhet patjetër  të ndryshosh qasjen. E ke jo të mirë!” Këto dy përcaktime janë diametralisht të kundërta me njëra tjetrën, por na bëjnë të mendojmë për vlerën e qasjes në mënyrën se si përballojmë përgjegjësitë në punën e përditshme. Në qoftë se ke arsimin e duhur, ke aftësitë e duhura, ke përvojë dhe të jepen edhe mundësitë, normalisht duhet që suksesi të mos mungojë.