headerphoto

ARTI FISNIK I TË UDHËHEQURIT ME PËRULËSI

MANNA E SË HËNËS
28 Mars, 2011
SHALOM MEDIA

Nga: Rick Boxx

Kam dëgjuar shpesh drejtues biznesi që flasin me admirim për ndonjë koleg ose punonjës të veçantë. Të gjithëve na pëlqen të vlerësohemi sidomos kur fjalët e mira vijnë nga ata me të cilët punojmë. Por, shumë kohë më parë, më bënë përshtypje në mënyrë të veçantë  fjalët e një kamerieri që shërbente në sallën ku unë po mbaja një ligjëratë. 

SI TË PËRBALLEMI ME TË ARDHMEN E PAQARTË

MANNA E SË HËNËS
21 Mars, 2011
SHALOM MEDIA

Nga Dr. Rick Warren

Pavarësisht se çfarë thonë anketuesit, analistët dhe parashikuesit, asnjë nuk mund ta parashikojë me saktësi se çfarë do të ndodhë në të ardhmen. Edhe parashikimet më të mira nuk janë gjë tjetër veçse hamendësime te shprehura bukur. Në botën e sotme ndryshimet ndodhin më shpesh, më shpejt dhe thuajse në mënyrë të papritur. Të bësh biznes në këtë mjedis do të thotë, siç shprehet analisti Michael Annison (Majkëll Anison) "Të menaxhosh vorbullën e ciklonit."  E si mund të garantohet suksesi kur e ardhmja është kaq e pasigurt?
Bibla na jep tre parime të rëndësishme që ndihmojnë për t’u përballur me të ardhmen:

SFIDA E TË RUAJTURIT TË QARTËSISË

MANNA E SË HËNËS
14 Mars, 2011
SHALOM MEDIA

Nga Jim Mathis

Më pati bërë shumë përshtypje një pjesë komike,  e cila kishte në qendër të saj  një personazh që e kishte të vështirë të përqendrohej në kryerjen e një detyre të caktuar. Duke hasur në dështime të njëpasnjëshme, ai nuk pushonte së ankuari  se e kishte të pamundur  të përqendrohej mjaftueshëm.

PROBLEMI I TË QËNIT PA PROBLEME

MANNA E SË  HËNËS
7 Mars, 2011
SHALOM MEDIA
Nga Robert J. Tamasy
Sa shumë do të deshe që të kishe një javë pa probleme ose pa sfida të rëndësishme? Ose të paktën një ditë të vetme? S’ka ditë që të zgjohemi në mëngjes dhe të mos na dalë ndonjë problem. Mund të zgjohemi jo mirë me shëndet . Duke shkuar për në punë fillon shiu, por ti kujtohesh që e ke lënë çadrën në shtëpi. Fillon punën me mendimin që e ke vënë atë përpara dhe gjithçka do ta përfundosh para afatit kur, papritur, merr vesh se një koleg  nuk e ka mbaruar pjesën e tij,  pa të cilën ti nuk e përfundon dot tënden.