headerphoto

PAPUNËSIA: TË EKSPLOROSH “UJRAT E THELLA” TË SË ARDHMES

MANNA E SË HËNËS
28 shkurt, 2011

SHALOM MEDIA

Nga Rick Boxx

Për shkak të  papunësisë që, gjatë dy vjetëve të fundit, është bërë   shumë problematike në qytetin tonë,  gjithnjë e më shpesh më është dashur që t’i kushtoj kohë këshillimit të njerëzve në lidhje me fatet e karrierave të tyre.  Humbjen e punës njerëzit e përjetojnë  në mënyrë tmerruese  e shkatërruese, por , nga ana tjetër kjo situatë përbën  një mundësi të shkëlqyer për të rivlerësuar veten, për të parë anët  e dobëta dhe të forta të personalitetit si dhe për të reflektuar mbi qëllimin që i ka caktuar Perëndia jetës tënde.

MOS NGURRO TË SHFAQËSH MËSHIRË

MONDAY MANNA
21 Shkurt, 2011
SHALOM MEDIA

Nga  Dr. Rick Warren
Në një marrëdhënie të vërtetë njerëzore ku ekziston përkrahja reciproke njerëzit përjetojnë elementin mëshirë. Bashkësitë e sinqerta njerëzore  janë mjedise plot hir ku gabimet nuk përmenden pafundësisht,  por falen dhe harrohen. Miqësia e vërtetë mbretëron atëherë kur ndjenja i mëshirës dominon mbi atë të drejtësisë.

SHPALLJA E “DEKLARATËS SË PAVARËSISË”

MANNA E SË HËNËS
14 Shkurt, 2011
SHALOM MEDIA

Nga: Robert J. Tamasy

A e keni vënë re se fëmijët e rritur mezi  presin që të dalin më vete e të fitojnë pavarësi nga prindërit? Të miturit, natyrisht janë plotësisht të varur, por kur ata arrijnë një moshë të caktuar, zakonisht jo më shumë se dy vjeç, në mënyrë instiktive fillojnë të shfaqin shenjat e para të “deklaratës së pavarësisë”.

TË GJESH NDIHMË NGA “PRITJA”

MANNA E SË HËNËS
7 Shkurt, 2011
SHALOM MEDIA

Nga Robert D. Foster

Askujt nuk i pëlqen të presë. Nervat na acarohen kur qëndrojmë në radhën e gjatë te kasa në supermarket, kur jemi të detyruar të “zhvishemi” për kontroll në aeroporte, kur shohim me padurim orën që duket sikur nuk ecën  ndërsa presim radhën për vizitë te mjeku në ambulancë ose kur bllokohemi në trafikun e pafund të qyteteve të mëdha. 
Kultura e sotme përshkohet nga ideja e shpërblimit të menjëhershëm. “E dua tani filan gjë!” Teknologjia moderne na ndihmon për shpejtësi në gjithçka sidomos në marrjen e informacionit nëpërmjet internetit, e-mail-it, telefonave celularë etj. Në saje të transmetimeve satelitore, televizioni na jep mundësi që t’i shohim në kohë reale fatkeqësitë e botës. Sot njerëzit më të stresuar janë ata që nuk jetojnë dot pa bërë vazhdimisht diçka. Sipas tyre nuk mjafton vetëm të EGZISTOSH, duhet të BËSH! Kjo ka qenë situata psikologjike në të cilën ndodhesha edhe unë vite më parë.