headerphoto

KOHA PËR PËRMIRËSIMIN E VETES

MANNA E SË HËNËS
Për përsosjen e moralit
në punë e në jetë
Dhjetor 27, 2010
 

Nga: Robert J. Tamasy

Herë pas here shkoj në një supermarket dhe shoh ndonjë produkt që e blej shpesh në të cilin shënohet “i ri dhe i përmirësuar”. Shpesh kjo gjë më bën të qesh me vete sepse, në thelb, kjo do të thotë se, derisa pa bërë përmirësimin e reklamuar, prodhuesi më ka shitur një produkt me cilësi që paskish pasur nevojë për përmirësim. Në të njëjtën kohë ndjehem mirënjohës për faktin se ata i kanë hyrë punës për të bërë ndryshimet e nevojshme në atë produkt.

STRATEGJIA E “MARKETINGUT” QË PËRDORI PERENDIA

MANNA E SE HENES
Per persojen e moralit
ne pune dhe ne jete
Dhjetor 20,2010

 

Nga: Robert J. Tamasy

Marketingu është gjithçka. Kështu na kanë thënë të paktën. Duhet të identifikohesh me konsumatorin. Të gjesh një vend në treg për produktin ose shërbimet që ofron. Duhet të përcaktosh një logo që të mbahet mend. Duhet të jesh sa më i dukshëm dhe të mbetesh përfundimisht në mendjet e klientëve të vjetër dhe atyre potencialë, në mënyrë që, kur ata të kenë nevojë për diçka, të kujtohen menjëherë për kompaninë tënde. Objektivi është që të zësh vendin tënd në treg dhe, më tej akoma, t’ju falësh njerëzve kënaqësi. 

KUJDES NGA TUNDIMI PËR T’I RËNË PËR SHKURT GJËRAVE

MONDAY MANNA
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në punë dhe në jetë
Dhjetor 13, 2010

Nga: Dr. Rick Warren
Në verë familja jonë vendosi t’i kalonte pushimet duke bredhur me makinë për të vizituar gjysmën perëndimore te SHBA. Ngarkuam mikrobusin dhe u nisëm në kërkim të aventurës. Në fund të këtij udhëtimi dy javor pamë se kishim përshkuar më shumë se 5000 milje.

BUJARIA E LIDERIT

MONDAY MANNA
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në jetë dhe në punë.
Dhjetor 6, 2010

Nga: Rick Boxx

Një miku im, të cilin po e quaj Xho, kishte nam të madh për bujarinë e tij ndaj shumë njerëzve të komunitetit të vet, madje edhe ndaj disave që, megjithëse nuk i njihte, iu ofronte ndihmë sapo merrte vesh se ata ishin në nevojë. Xho-ja nuk i bënte këto veprime për të fituar mirënjohjen e njerëzve, por për shkak të gëzimit që ndjente kur i jepej mundësia të përdorte një pjesë të pasurisë së tij për të plotësuar nevojat e të tjerëve.