headerphoto

FORCA E NJË VIZIONI TË QARTË

Nga Robert Tamasy
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në jetë dhe në punë.
30 Gusht, 2010

Duke dashur të shkruaja dy libra mbi dy kompani të rëndësishme në fushat ku ato operojnë, pata mundësinë të njihesha me drejtuesit e tyre dhe zbulova se, megjithëse ndërmarrjet e tyre qenë krejt të ndryshme, ata kishin diçka të përbashkët. Të dy ekipet drejtuese kishin qartësi të theksuar për misionin, vlerat dhe vizionet e tyre përkatëse.

FORCA E PABESUESHME E NJË IDEJE

Nga: Robert Foster
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në jetë dhe në punë.
23 Gusht, 2010

Gjatë vitit të kaluar kam lexuar rreth 30 libra të ndryshëm, por njëri prej tyre m’u bë shumë për zemër: Djali që korri erën, shkruar nga Uilliam Kamkvamba (William Kamkwamba) dhe Brajan Miler (Bryan Mealer). Libri bën fjalë për Billin 14 vjeçar, i cili jetonte në një fshat të vogël, të goditur nga thatësira, në Malavi të Afrikës juglindore. Ai dhe familja e tij, ashtu si gjithë të tjerët në atë fshat, nuk kishin në shtëpi as ujë të rrjedhshëm dhe as elektricitet. S’kishin para, s’kishin arsimim, s’kishin asnjë mundësi, por Billi – Uilliam Kamkavamba – kishte një ide!

RRЁFIMI: LEHTЁSIM PЁR SHPIRTIN E NJERIUT

Nga: Rick Boxx
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në jetë dhe në punë.
16 Gusht, 2010

Shumica e lektorëve me përvojë e dinë se të zbulosh para publikut disa nga të metat personale e bën fjalimin shumë më tërheqës. I vetmi problem qëndron në faktin se, që të bësh një gjë të tillë, kërkohet një nivel i caktuar sinqeriteti dhe përulësie, nivel në të cilin shumë njerëz nuk duan të shkojnë. Ja pse unë mbeta me përshtypje të thella nga leksioni i Chip Ingram-it gjatë një aktiviteti fetar që u zhvillua në qytetin tonë.

TË GJESH PREHJE SHPIRTËRORE NË KUSHTE KAOSI

Nga: Robert J. Tamasy
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në jetë dhe në punë.
9 Gusht, 2010

Besoj se ju ka rastisur të shikoni ndonjë nga miset e bukura në konkurrim, të cilën, kur e pyesin se çfarë dëshire do të shprehte në rast se dëshira e saj do të plotësohej menjëherë, thotë: “Të kishte paqe të përbotshme!” Kjo është padyshim një përgjigje klishe sepse një gjë të tillë nuk ka kurrë gjasa që të ndodhë. Megjithatë, në një mënyrë ose në një tjetër, ajo shpreh aspiratën e përgjithshme të njerëzve për paqe e prehje shpirtërore. Por jetojmë në një botë ku nuk dominon paqja, por kaosi.

SHQETËSIMET E VOGLA MUND TË ÇOJNË NË PROBLEME TË MEDHA

Nga: Rick Warren
Në ndihmë të përsosjes së
moralit në jetë dhe në punë.
2 Gusht, 2010

Jo pa habi kam vënë re se si shqetësimet e vogla në punë mund të grumbullohen dhe, në fund të ditës, të kenë krijuar një problem të madh. Mijëra vjet më parë, mbreti i mençur Solomon, duke i krahasuar shqetësimet me dhelprat, ka thënë: “Na i zini dhelprat, dhelprat e vogla që dëmtojnë vreshtat” (Kantiku i Kantikëve 2:15).