headerphoto

Tribuna e Fjalës

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro 
quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"


"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"

Rreth nesh

Qendra Shalom lindi si vizion në vitin 1991 kur Z. Agron Shehu emigroi në Zvicër dhe atje iu dha mundësia të kontaktojë me vëllezër dhe motra anëtarë të Kishës së Lirë të Krishterë në Rot Kreus me pastor Joerg Suter. Pas një viti, kur Agroni kishte përqafuar moralin e krishterë protestant, ai u kthye në Shqipëri i shoqëruar nga pastori Joerg Suter dhe biznesmeni i krishterë Jarmo Laine, për të ndërtuar një qendër aktivitetesh që do t’i shërbente komunitetit të krishterë në Shqipëri. Ajo u quajt "Qendra Shalom".

Qendra Shalom shërbeu për 14 vjet si vatër e ngrohtë për komunitetin e varfër të banorëve në periferi të Tiranës. Ky komunitet i madh, i vendosur në afërsi të malit të Dajtit, ishte shpërngulur për aty nga zonat veriore të Shqipërisë. Qendra Shalom organizoi me dhjetëra aktivitete bamirëse dhe promovuese të besimit të krishterë duke vënë në dispozicion të gjitha kapacitetet njerëzore dhe ambientet e saj. Kontributi i saj i madh në ndihmë të refugjatëve kosovarë në vitin 1999 ishte një moment tjetër kulmor për të shprehur besnikërinë e saj ndaj vizionit për të cilin ishte ndërtuar.

Qendra Shalom ishte njëkohësisht edhe selia e Unionit të Biznesmenëve të Krishterë Shqiptarë, që u krijua në vitin 1994, me kryetar Z. Agron Shehu. Anëtarët e kësaj organizate takoheshin rregullisht për të ndarë mes tyre vlerat e moralit të krishterë sidomos në biznes. Në këtë qendër janë organizuar shumë takime, seminare dhe aktivitete të tjera në bashkëpunim të ngushtë me Europartners, organizatë protestante që përfaqëson biznesmenët e krishterë të Evropës dhe që është në kontakt të drejtpërdrejtë me CBMC International me qendër në SHBA dhe me degë në Azi, Afrikë, Evropë, Amerikën Veriore e Jugore përfshirë Karaibet dhe ishujt e Paqësorit.

Vizioni dhe përvoja e vyer praktike e "Qendrës Shalom" dhe e "Unionit të Biznesmenëve të Krishterë Shqiptarë" çuan në zhvillime të reja në aplikimin e shërbesave të krishtera të lidhura me botën e internetit dhe multimedias.

Në vitin 2006, me iniciativën e Z. Agron Shehu dhe Z. Jarmo Laine, Qendra Shalom u transformua në "Shalom Media", një agjenci e krishterë multimediale, e cila vuri në përdorim elementet audio- vizuale dhe mundësitë e internetit për të shpërndarë mesazhe të krishtera në një numër më të madh besimtarësh dhe në publikun e gjerë. Brenda një kohe të shkurtër u ndërtua një sistem efikas i përshtatjes në gjuhën shqipe dhe shpërndarjes nëpërmjet internetit të buletinit të përjavshëm të CBMC, "Manna e së Hënës".

Gjithashtu filloi përkthimi në gjuhën shqipe dhe post produksioni i një numri dokumentarësh me frymëzim të krishterë, të cilat janë shpërndarë dhe transmetuar nga shumë stacione televizive lokale dhe kombëtare si dhe janë vënë në dispozicion të kishave dhe publikut anë e mbanë vendit. Të tillë janë: Jozueu – në 5 seri, Mateu – në 4 seri dhe Rreze drite në errësirë – në 1 seri. Veprat e Apostujve – në 4 seri. Botimi i vëllimit të parë “Manna e së Hënës”.

Mjete didaktike


"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"