headerphoto

NJË SHEMBULL I PA HARRUESHËM

MANNA E SË HËNËS
17 Qershor, 2013

Nga Ken Korkow

Megjithëse që para dy vjetësh, e kujtoj atë ditë si tani. I ndodhesha pranë mikut tim, Dean Parrack, në ditët e tij të fundit të jetës mbi këtë tokë sepse njeriu nuk duhet lënë të vdesë i vetmuar.

FUQIA KONSTRUKTIVE E KËMBËNGULJES

MANNA E SË HËNËS
10 Qershor, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Cili do të ishte, sipas teje, faktori kryesor për të qenë i suksesshëm në punë? Talenti? Arësimi? Praktika? Fati i mbarë?

VIRTYTI I HARRUAR I PUNËS ME PËRKUSHTIM

MANNA E SW HËNËS,
3 Qershor, 2013

Nga Rick Boxx

Një sondazh i kryer nga revista Parade që del çdo javë në të gjithë SHBA, zbulon se 51 përqind e 26,000 vetëve të intervistuar, besojnë se mënyra për të pasur sukses në një kompani si punonjës është të njohësh dhe zbatosh me përpikëri politikat e brendëshme të saj. Vetëm 27 përqind e të pyeturve thanë se besonin te suksesi që vjen drejpërdrejtë nga puna e përkushtuar.

TË GODASËSH 'TOPIN E LAKUAR'

MANNA E SË HËNËS
27 Maj, 2013

Nga Robert J. Tamasy

Para vitit 1950 bejsbolli ishte eksluzivisht një sport amerikan. Shpesh për të thuhej se ishte "argëtim kombëtar". Pas Luftës së Dytë Botërore bejsbolli u bë artikull eksporti. Ushtarët amerikanë të dislokuar në Japoni e Kore e futën bejsbollin edhe në këto vende. Dalëngadalë ai u përhap në Amerikën Latine dhe në një pjesë të Europës. Sot është një lojë që luhet në shumë vende të botës.